Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Krydderleksikon
Kari Vetlesen om urter og smakstilsetninger.
Av Bent Johan Mosfjell, 29. Juni 2011, kl. 15.22

Pressemelding fra Vega Forlag:

KrydderleksikonKari Vetlesen
Krydderleksikon
Med urter og smakstilsetninger

Krydderleksikon er en alfabetisk oversikt over krydder, urter, kryddersauser og andre smakstilsetninger fra hele verden, fra eksotisk korarima til dagligdags svart pepper. Boken inneholder ca 400 artikler, inkl. sauser og krydderblandinger.

Denne boka har en naturlig plass på alle kjøkken enten du er profesjonell kokk eller glad amatør. Foruten gastronomisk relevant informasjon som beskrivelse av smak og anvendelse, gir artiklene en enkel botanisk karakteristikk av de forskjellige urtene og krydderplantene. Artiklene innholder også plantenavn på en rekke språk, samt historiske anekdoter.

Oppslagsverket har register på latin og engelsk, i tillegg til en flerspråklig ordliste med lokale navn, noe som gjør det lettere å utforske eksotiske kjøkken og matkulturer.

Krydderelsker Kari Vetlesen (f. 1956) bor i Oslo. Krydderleksikon er hennes første bok.

ISBN: 978-82-8211-192-8
Pris: kr 499,-
Innbundet og illustrert


Del denne pressemeldingen på: