Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Borte vekk i byen
Myldrebok som kan redde reisen.
Av Bent Johan Mosfjell, 5. Juli 2011, kl. 9.58

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Borte vekk i byenMyldrebøkenes popularitet kan skyldes barns fascinasjon for å studere detaljer, deres oppdagerglede og levende fantasi. Flu Hartberg byr nå på et norskt alternativ i den poulære boksjangeren. Den nye myldreboka Borte vekk i byen er en oppdagelsesferd som kan gjøre selv lange flyreiser og kjedelige bilturer til en lek.

Tegneserieskaper og illustratør Flu Hartberg står bak den nye, norske myldreboka Borte vekk i byen. Hartberg sier han har ønsket å lage en redning for alle småbarnsforeldre nå som sommerferie og reise står for dør. – Jeg håper Borte vekk i byen vil gjøre selv lange flyreiser og kjedelige bilturer til en lek.

Det er utgitt en rekke myldrebøker i nyere tid. Ofte baserer de seg på populære figurer, og bildene er gjerne i en lett tilgjengelig og underholdende tegnestil. Mange barn har brukt timevis med spennende jakt på Willy i Hvor er Willy-bøkene. Nå håper Cappelen Damm at myldreboka Borte vekk i byen vil kunne by på nye utfordringer for lesere i alle aldre. I Hartbergs bok finner du masse varierte oppgaver og oppslag fra en stor by der alle slags mennesker bor. Midt blant alle sammen er lille Otto, som er på et stort kjøpesenter med familien sin, da han plutselig må innmari tisse. Det burde jo være ganske lett, men hele tiden er det noe som hindrer Otto fra å gå på do. Snart er han på vandring gjennom byen. Familien hans lurer på hvor han er blitt av og leserne må bli med og lete. Her kan man fortape seg i utendørsparker, myldrende torg, travle handlegater, lange badestrender og proppfulle tivoli.

Flu Hartbergs enorme detaljrikdom, ispedd en god dose absurd humor, gjør denne boka til en annerledes leseopplevelse. Dette er en flerbruksbok som både barn og voksne kan bruke lang tid på å leke seg gjennom: I tillegg til historien om Otto er hvert oppslag utstyrt med varierte og originale oppgaver. Man kan også bruke boka som et spill. Regelen er grei: Man velger seg et oppslag, finner en karakter som man vil være, og så må de andre forsøke å finne ut hvem man er, ved å stille spørsmål. Ved å svare “ja” eller “nei” vil de andre til slutt finne ut hvem du er. Det følger selvfølgelig med en forklaring på spillet - utformet som en tegneserie - i selve boka.

Flu Hartberg er kanskje best kjent som medlem i seriekollektivet Dongery, og han er mannen bak den originale stripeserien «Fagprat». Flu (f. 1979) har kunstutdannelse fra Norge og England. Tegneseriene hans har vært publisert i egne hefter og i ulike serieblader. Han jobber også som illustratør og har illustrert flere barnebøker. Les mer om Flu her.


Del denne pressemeldingen på: