Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Død som straff i middelalderen
Audun Kjus om dødsstraff i middelalderens Norge
Av Bent Johan Mosfjell, 11. August 2011, kl. 8.55

Pressemelding fra Unipub:

Død som straff i middelalderenAudun Kjus
Død som straff i middelalderen

I 1876 ble de siste dødsstraffene av det gamle slaget fullbyrdet i Norge. Det var henrettelser for åpen scene, med tårer, bønn og salmesang, med skarpretter som svingte øksen og med strie strømmer av blod. Da hadde dødsstraff vært praktisert i Norge i om lag 600 år.

I denne boken tar Audun Kjus oss til 1200-tallet og til innføringen av dødsstraff og strafferett i Norge. Han skriver om lovgivningen, henrettelsesmåter og kongelig benådning. Samtidig får vi et innblikk i middelalderens ideologi og forestillingsverden. Illustrasjoner og originaltekster bidrar til å levendegjøre denne delen av norsk historie.

ISBN: 9788274774964
239,– / hft.


Del denne pressemeldingen på: