Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Et spørsmål om beskyttelse
Olav Rokseth krimdebuter om terror på norsk jord.
Av Bent Johan Mosfjell, 10. August 2011, kl. 12.55

Pressemelding fra Gyldendal:

Et spørsmål om beskyttelseOlav Rokseth
Et spørsmål om beskyttelse
Lansering: 15.8
Debutant

Intens spenning på internasjonalt nivå

En imam blir en sen sommerkveld skutt i Tøyengata i Oslo. Attentatmannen har etterlatt seg noen linjer fra et arabisk dikt som innvarsler "den tolvte imam", og en tid badet i blod. PST kontakter religionshistorikeren Davood Ariani, som nå har tatt navnet David Anderson. Han mener attentatmannen har flere drap foran seg. Og David får rett. Et par dager senere får en annen imam halsen skåret over med kniv. Offeret er Davids nære venn og samtalepartner Milan. Også her linjer fra det samme diktet, skrevet i blod.

Davids familie ble drept under uroligheter i Libanon. Motvillig reiser han tilbake, på oppdrag fra PST ... og for å konfrontere fortiden. Fortid blir nåtid da han tas til fange og puttes inn i en kjeller uten lys.

Litt om debutanten:
Olav W. Rokseth (f.1955) er fra Trondheim. Han er utdannet samfunnsviter og har flere reiser i Latin-Amerika og Asia bak seg. Han er journalist og bor på Ullevål Hageby i Oslo.


Del denne pressemeldingen på: