Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Nøytral
Ny roman fra Bård Torgersen
Av Bent Johan Mosfjell, 13. August 2011, kl. 23.09

Pressemelding fra Oktober:

NøytralBård Torgersen
Nøytral

ROMAN | IB. KR. 349,- | ISBN: 978-82-495-0865-5

En fugl dypper nebbet i en blodpøl på et torg i Barcelona. En gammel punker tar seg
jobb på en institusjon for psykisk syke. En familie samles på Sørlandet for å løse quiz
på stranda. En mann med gode intensjoner får ereksjon hele tida. En enke gleder seg
over å flytte inn i et hus som er bare hennes. Og en kjent billedkunstner sperrer seg inne i et slott og nekter å overgi seg til politiet.Menneskene i Nøytral vil vekk. Vekk fra familien, vekk fra verden, vekk
fra seg selv. I en roman som skifter mellom bekmørke og komikk, mellom det realistiske og det absurde, maner Bård Torgersen fram et merkelig og forvridd bilde av vår egen samtid.Bård Torgersen (f. 1967) debuterte i 2005 med romanen Alt skal vekk. Han har siden gitt ut romanene Det siste dyret og Maskinens uerstattelige deler og diktsamlingen Hei horunger. Romanene hans beskriver mennesker som frivillig eller ufrivillig har havnet i randsonene til det norske fellesskapet. De viser et samfunn som er i ferd med å rakne, hvor ubehag og brutalitet lurer under hverdagens overflate.


Vi ønsker velkommen til lansering på Tronsmo (Kr. Augusts gt. 19) torsdag 18. august kl. 17.00. Forfatteren leser fra romanen og snakker om denne med Nikolaj Frobenius.
Enkel servering.


Del denne pressemeldingen på: