Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Svarthvitt med nyanser i grått
Kjetil Hamre er ute med sin fjerde diktsamling
Av Bent Johan Mosfjell, 13. August 2011, kl. 22.18

Pressemelding fra Bokforlaget Publica:

Svarthvitt med nyanser i gråttKjetil Hamre er ute med sin fjerde (!) diktsamling, og den har fått tittelen Svarthvitt med nyanser i grått.

Hamre sier: - Det er skummelt å gi ut bøker. Også denne gang. Sjela vrenges for hvert tastetrykk som tas. Likevel er det tryggere denne gang.

- Jeg har en kone som tar bilder som inspirerer. Hun er ikke glad i oppmerksomhet, men noen av bildene fortjener mer enn å bare ligge på en harddisk. Vi får holde hverandre i hånda, så skal det vel gå bra.

- Det er et sterkt bånd mellom bilder og de ord jeg skriver, slik det også var i min andre bok. Nå er bildene teknisk bedre og jeg innbiller meg også at tekstene har bedre struktur og innhold. Bildene blir presentert i sort/hvitt og dette ga en spennede utfordring på motiv og tekstsiden. Jeg har også skrevet på bokmål, og det gir diktene et litt annet preg en dialektstilen jeg fortsatt er veldig glad i.

- Utvelgelsen blant bildetekstene var ikke lett. Likevel er jeg stolt av å presentere bildediktene som kom gjennom nåløyet. Les og studer bilder med glede og la dem få presentere våre opplevelser av årets gang.

Kjetil Hamre er leken og ustrukturert. Likevel kan han til tider sette seg ned og samle de mange løse trådene han har laget seg. Slikt blir det av og til noen overraskende resultater av. Tidligere utgitt: "Med små bokstavar og korte skritt" (2006) og "I ord og bildder" (2008).

Tittel: Svarthvitt med nyanser i grått.
Forfatter: Kjetil Hamre
ISBN: 9788282511377
Format: 13x20 cm
Antall sider: 119
Innbundet


Del denne pressemeldingen på: