Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Du er ikke død før jeg slutter å elske deg
Didrik Morits Hallstrøm debuterer.
Av Bent Johan Mosfjell, 4. September 2011, kl. 23.21

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Du er ikke død før jeg slutter å elske deg27-årige Didrik Morits Hallstrøm debuterer med romanen Du er ikke død før jeg slutter å elske deg, en historie om ung kjærlighet og desperasjon med Oslo by som bakteppe. Fortalt i forfatterens klare, deskriptive språk blir historien på samme tid både inderlig og usentimental; en urban og frisk “hjertet utenpå skjorta”-fortelling.

Vi møter Daniel og Iben, “jeg” og “du”, begge i midten av tyveårene. Daniel tar strøjobber i reklamefilmer for et castingbyrå og er østkantgutt, mens Iben går på Kunstakademiet og er fra Nordstrand, østkantens vestkant. De flytter sammen i leiligheten Ibens far har kjøpt til henne. Nåtid, fortid og fremtid flettes sammen og avdekker etter hvert deres historie; fra intens forelskelse, gjennom konflikt og brudd, til ulykken rammer og Daniels desperasjon blir altoverskyggende.

Byen utgjør en viktig del av boka. Vi følger karakterene og byen sammen gjennom varme, døsige og drømmeaktige sommerdøgn, og vinterens korte, grå dager med skitne snøfonner og bitende kulde. Didrik Morits Hallstrøms beskrivelser av omgivelsene og karakterene er presise, observasjonene er på samme tid både gjenkjennelige og overraskende. Forfatteren legger også deler av handlingen til de mer ukjente, dunkle sidene ved Oslo; brutale raid i nattemørket, dop og uteliv beskrives klart og fremstår totalt uglamorøst.

– Jeg håper at de som leser boka får en fornyet lyst til å elske og forelske seg. Treffe en gutt eller jente, skape nære og i utgangspunktet ubetydelige situasjoner, som hele tiden vokser seg større. Som til slutt fører til at man går rundt med en svær jævla ball av varme i halsen. Det vil jeg. Det hadde vært fint, sier Didrik Morits Hallstrøm selv om boka.

«Romanforfattaren har noko på hjartet, og ei evne til å bringe det fram. Det er eit gripande verk».
Ingvild Bræin, Dag og Tid.

Didrik Morits Hallstrøm (f. 1984) er fra Ekeberg i Oslo, og er utdannet Art Director ved Westerdals. Mens han var bosatt i Oslo jobbet han vekselvis som DJ, treningsinstruktør og tekstforfatter ved reklamebyråer. Nå bor han i Volda, hvor han driver sitt eget design- og reklamebyrå.
Kontakt Didrik Morits Hallstrøm: didrik@kibogmorits.no, tlf.: 936 31 757.

Følg forfatterens blogg.
Lenke til forfatterens design- og reklamebyrå.


Del denne pressemeldingen på: