Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Domino Indigo
Audun Flaaten med psykologisk thriller
Av Bent Johan Mosfjell, 30. Oktober 2011, kl. 22.51

Pressemelding fra Pasadena Forlag:

Domino IndigoDomino Indigo
Audun Flaaten

Mørke makter, innslag av det overnaturlige og stemmer i natten, gåtefulle personer, fortrengning og det underbevisste - dette er bare noen av elementene i Audun Flaatens psykologiske thriller Domino Indigo. Skiensmannen skriver seg dermed inn i den såkalte gotiske krimtradisjon, og håper at hans bidrag til bokhøsten kan være et alternativ for lesere som ser etter noe annet enn den realistiske politiromanen.

- Boken er ikke noe forsøk på å kopiere gotiske mestere som Poe og Andre Bjerke, bedyrer Flaaten, - men romanens hovedfortelling har iallfall elementer som kanskje ikke er helt mainstream innenfor dagens krim.

Bokens jeg-forteller, nervemennesket Julian Wang, bærer en tung mental bagasje, og plages både av indre demoner og av farens spøkelse som hjemsøker ham. Allerede i begynnelsen av fortellingen innrømmer Julian at han i sin tid tok livet av faren. I det hele tatt er det en gjennomtrengende følelse av uhygge som preger Domino Indigo: Man føler at det hele tiden lurer noe ondt i bakgrunnen, uten at man helt kan si sikkert hva.

Tre historier fortelles, med vidt forskjellig setting. Hovedpersonen Julian Wang bor altså i Oslo, hvor han vikles inn i et farlig kjærlighetsforhold og etter hvert også en drapssak som blir et skrekkmøte med egen fortid og sterke indre krefter. Parallelt med dette fortelles historien om svindleren Felix Horvacz som sjarmerer seg inn i Philadelphias øvre sosiale lag, før han kastes uskyldig i fengsel og etter tolv år kommer ut som en farlig mann.

Den tredje fortellingen fører oss inn i et rivaliserende søskenforhold, der tvillingene Kirsti og Karen Scott kjemper om makten og omgivelsenes gunst. Litt etter litt veves de tre fortellingene sammen i det som blir et intenst drama. - Og den rette miksen av cliffhangere, omslag og overraskelser, er selvsagt med, legger forfatteren til med et lurt smil. Man får i det hele tatt den rette miks av hint og villedninger om hvor det hele vil ende, som en anmelder i sin tid skrev om Flaatens suksessdebut Skyggen av Isabelle i 2004.

Seks år har Audun Flaaten brukt på å skape Domino Indigo. Nå inviteres leserne inn i hans spennende univers. Forfatteren selv krysser fingrene for at publikum tar like godt imot hans nummer to-bok som de gjorde med den første.

ISBN: 9788299875608
Pris: kr 198,-
351 sider
Utgitt: 2011


Del denne pressemeldingen på: