Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Geriljaliv
Rune Berglund Steen romandebuterer
Av Bent Johan Mosfjell, 16. Oktober 2011, kl. 12.39

Pressemelding fra Oktober:

GeriljalivRune Berglund Steen
Geriljaliv
ROMAN | IB. KR 349,– | ISBN: 978-82-495-0839-6

Året er 1997. Cannabis skal legaliseres i Norge.

I alle fall hvis legaliseringsfraksjonen i ungdomsavdelingen til et av landets minste politiske partier får det som de vil. 19 år gamle Mikael slutter seg til aktivistene. At han er usikker på forskjellen mellom hasj og cannabis og heller ikke har røkt verken det ene eller det andre, er av underordnet betydning, så lenge han får nærme seg fraksjonens vakre og karismatiske leder Kaja. Han finner snart ut at Che Guevaras lærebok i geriljataktikk har dype innsikter å by på også utenfor jungelen. Men etter hvert som kampen for kjærlighet og et fritt Norge krever sine ofre, begynner også Ches brutale endelikt å spøke i bakgrunnen.

Geriljaliv er en underholdende og generøs fortelling om politisk aktivisme og ungdommelig pågangsmot, om ensomhet og tilhørighet og om å bli voksen.

Rune Berglund Steen (f. 1974) er fra Porsgrunn. Han har tidligere utgitt diktsamlingen Pre- Schengensekvens. Ikke-kone-brevene (2009).


Del denne pressemeldingen på: