Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Unnskyld!
Ny bok undersøker unnskyldningen som fenomen.
Av Bent Johan Mosfjell, 16. Oktober 2011, kl. 12.04

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Unnskyld!Unnskyld! Legge seg flat eller stå oppreist
Jon Risdal

Idrettsstjerner gjør det. Politikere gjør det. Næringslivsledere gjør det. Og de fleste av oss gjør det selv også: Legger oss flate. Sier unnskyld. Men hvorfor er vi så opptatte av dette lille ordet - Unnskyld?

De offentlige unnskyldningene er blitt en vanlig del av livet vårt. Det går ikke mange dagene uten at noen legger seg flate eller at det kreves flatlegging.

Svært ofte er det en politiker, næringslivsleder, prest, idrettsstjerne eller kjendis av et eller annet slag som står frem og unnskylder, beklager, er lei seg for det han eller hun har sagt eller gjort.

Jon Risdal er i disse dager aktuell med boka Unnskyld! Legge seg flat eller stå oppreist. Dette er den første boken på norsk om hvorfor vi sier eller ikke sier unnskyld, og hvorfor vi er så opptatte av det.

Boken er en informerende og underholdende gjennomgang av ulike typer unnskyldninger, med hovedfokus på den offentlige unnskyldningen.

De store unnskyldningene til kjente politikere og aktører som Gerd-Liv Valla, Kronprinsesse Mette-Marit og Liv Signe Navarsete, men også sportsutøvere og kjendiser blir omtalt. I tillegg til å være en spennende analyse gir boken eksempler i krisehåndtering for næringslivet. Hvorfor er det slik at den opplagte unnskyldningen ikke kommer når mannen eller kvinnen det gjelder trår opp på talerstolen og alle pr-rådgivere har sagt at du må legge deg flat?

Jon Risdal (f. 1966) er siviløkonom, master i retorikk og forlagsredaktør. Han har tidligere utgitt boken Hersketeknikk (2007) sammen med Hilde Sandvik.


Del denne pressemeldingen på: