Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Alef
Ny bok av Paulo Coelho.
Av Bent Johan Mosfjell, 18. Januar 2012, kl. 17.52

Pressemelding fra Bazar Forlag:

AlefAlef
Paulo Coelho

Litteraturens største superstjerne, Paulo Coelho, har tilhengere blant alt fra tenåringer og «kulturkjerringer» til prinsesser og presidenter. I hans nye roman, Alef, tar han dem alle med på verdens lengste togreise. Det blir en innholdsrik og handlingsmettet tur, i nåtid, fortid og i gode venners selskap.

Det var med Alkymisten han fikk sitt definitive og gigantiske gjennombrudd. Med Alef hevdes det at han har skrevet sin mest personlige roman siden nettopp Alkymisten. Salgstallene er astronomiske. Romanen har toppet – og topper – bestselgerlister i store deler av verden. På flere kontinenter, i ulike kulturer og religioner trykker man Paulo Coelho til sitt bryst. En muslim og en jøde kan diskutere Coelho og være vennskapelig forlikte. En hindu, en katolikk og en protestant likeså. Eller en president og en tenåringsjente. Coelho treffer den strengen som binder oss alle sammen, det kulturelle, universelle og allmenngyldige. Det er unikt i litteraturen.

Sjelens vandring

Det er 2006. Paulo Coelho står midt i en troskrise. Mens han søker veien til åndelig fornyelse og vekst, bestemmer han seg for å starte om igjen. Å reise, eksperimentere, gjenoppta kontakten med menneskene og naturen rundt ham.

Han legger i veg, først til Afrika, så gjennom Europa og til Asia, via den Trans-Sibirske jernbanen. Turen tar han med henblikk på å finne igjen energien og pasjonen. Men han hadde aldri ventet å møte Hilal. Hun er en begavet, ung fiolinist. Hun er kvinnen Paulo elsket for 500 år siden, kvinnen han sviktet med en handling så feig og vidtrekkende at den hindrer ham i å finne ekte lykke i dette livet. Sammen skal de ut på en mystisk reise, gjennom tid og rom, langs en vei som er grunnlagt på kjærlighet, tilgivelse og mot til å overvinne livets uunngåelige utfordringer. Vakkert og inspirerende inviterer Alef oss til å tenke igjennom meningen med vår egen personlige reise. Er vi der vi ønsker å være? Gjør vi det vi virkelig ønsker å gjøre?

Verdenssuksess

17. januar er det duket for utgivelse av romanen Alef i Norge. Så langt har boken toppet salgslister i Argentina, Australia, Bulgaria, Brasil, Canada, Chile, Columbia, Sør-Korea, Slovakia, Slovenia, Spania, Ecuador, Finland, Nederland, Ungarn, India, Italia, Latvia, Litauen, Makedonia, Mexico, Peru, Portugal, Serbia, Tyrkia, Venezuela og USA. Denne uken gikk boken rett inn på 3. plass i Tysland, og for første gang har Coelho gått helt til topps på Amazon. Romanen er solgt til over 50 land og er oversatt til 33 språk.

I Norge har Coelho passert 800.000. På verdensbasis har salgstallene passert 140 millioner. Hans bøker er oversatt til 73 språk og utgitt i 168 land. Han er den høyest verdsatte historiefortelleren i vår tid. I 2007 ble han utnevnt til Messenger for Peace av FN.

Tittel: Alef
Oversetter: Grete Skevik
ISBN 978-82-8087-402-3
Kr. 349.-
Utgis 17. januar 2012 på Bazar Forlag

Besøk Paulo Coelhos blog.
- Paulo har 2,7 millioner følgere på Twitter og over 7 millioner venner på Facebook.

Alexander Dale Oen om Paulo Coelho:
«Alkymisten er en vakker og innsiktsfull bok. Jeg anbefaler også Elleve minutter, Heksen fra Portobello og Zahir av Coelho».

Kenzaburö Öe om Paulo Coelho:
«Paulo Coelho kjenner den litterære alkymiens hemmeligheter».

Barack Obama om Paulo Coelho: (siterte fra «Valkyriene» under tale i Brasil): «Med kjærlighetens kraft og viljestyrke kan vi endre skjebnen vår, og skjebnen til mange andre»

Umberto Eco om Paulo Coelho: «Jeg liker godt Veronica vil dø. Den grep meg dypt.»

Freddy dos Santos om Paulo Coelho:«Når man leser (Alkymisten), innser man at ingen drømmer er for store eller for små, og at man kan oppnå dem alle – hvis man virkelig vil».

Ban Ki Moon om Paulo Coelho: «Paulo Coelhos talent som forfatter og hans eksepsjonelle evne til å røre ved livene til menn og kvinner på tvers av landegrenser og kulturer, gjør ham til en kraftfull budbringer.»


Del denne pressemeldingen på: