Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Mat / Viten
Perspektiver på mat av Thomas Ugelvik og Iver B. Neumann (red).
Av Bent Johan Mosfjell, 15. Januar 2012, kl. 19.20

Pressemelding fra Universitetsforlaget:

Mat / VitenMat / Viten
Thomas Ugelvik og Iver B. Neumann (red).

Mat kan forstås som noe langt mer og annet enn bare næringsmidler. Selv den mest ordinære porsjon havregrøt kommuniserer noe om den personen som spiser, og knytter vedkommende til en større sammenheng; i havregrøtens tilfelle for eksempel det norske, sunne og ujålete.

I denne boka serverer bidragsyterne noen ganske uvanlige perspektiver på mat. Håkon Glørstad skriver om mat i steinalderen, Benjamin de
Carvalho om norsk matkultur. Marius Wulfsberg skriver om måltider i litteraturen, mens Runar Døving ser på lammets rolle i norsk mattradisjon. Thomas Ugelvik skriver om mat i norske fengsel, Iver B. Neumann om det diplomatiske måltidet, Knut Stene-Johansen om psykogastronomi, og deretter tar Thomas Hylland Eriksen oppvasken - og skriver om all maten vi kaster.

Verdens første matviter, Brillat-Savarin, mente at vi blir hva vi spiser. Denne boka gir sin tilslutning, og legger til at vi også blir hva vi leser.


Del denne pressemeldingen på: