Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Tigerens kone
Téa Obrehts med prisbelønnet debturoman.
Av Bent Johan Mosfjell, 29. Januar 2012, kl. 12.19

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

 Tigerens koneTigerens kone har tatt verden med storm og nå står Norge for tur. Téa Obrehts gripende debutroman ble tildelt den prestisjetunge Orange-prisen i 2011 og har begeistret kritikerne. Boken har ligget inne på New York Times bestselgerliste og er så langt gitt ut i 35 land.

På et krigsherjet Balkan sørger den unge Natalia over bestefarens død, og grubler over hvorfor han forlot familien for å avslutte livet på et feltsykehus langt hjemmefra. Etter hvert finner hun ut at bestefaren, som var en anerkjent lege, lette etter en mystisk vagabond som kalte seg Den udødelige mannen. Natalia bestemmer seg for å finne ham. Men Den udødelige mannen er bare en liten del av mysteriet rundt bestefarens siste dager, et mysterium som leder henne til den fantastiske historien om tigerens kone.

Tèa Obrehts vakre debutroman er et ambisiøst og modig verk … The New York Times

En glimrende debut. Publishers weekly

Skrevet i en ironisk, klassisk og frodig stil som minner om Tolstoj … Marie Claire

Téa Obreht ble født i Beograd i det tidligere Jugoslavia i 1985 og har bodd i USA siden hun var 12 år. The New Yorker har utnevnt henne til en av de tjue beste amerikanske skjønnlitterære forfattere under 40 år. Hun er også inne på National Book Foundations topp fem-liste over forfattere under 35 år. Téa Obreht bor i New York og skriver nå på sin roman nummer to.

Les mer om forfatteren og Tigerens kone her.

Bokdata: Tigerens kone, ISBN 978-82-516-5594-1, oversatt av Marius Middelthon, ib., 333 s., kr 339,-, i salg 24. januar.


Del denne pressemeldingen på: