Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
30 40 50
Håvard Rem med rå og ærlig diktsamling
Av Bent Johan Mosfjell, 5. Februar 2012, kl. 19.11

Pressemelding fra Universitetsforlaget:

30 40 5030 40 50
Håvard Rem

Tre tiår levd liv

Onsdag 8. februar kommer Håvard Rems nye diktsamling. 30 40 50 er ordkunstnerens første rene lyrikkbok på 18 år og skal lanseres med brask og bram på Rockefeller med et knippe kjente artister som alle har et forhold til Rem og hans tekster - blant andre Silje Nergaard, Kari Bremnes, Magnus Grønneberg og Hans-Erik Dyvik Husby.

Det er mye spennende tematikk i denne monumentale samlingen, som tar for seg mannens liv som 30, 40 og 50-åring. Rem skriver rått og direkte om kjærlighet, forhold, skilsmisser, singleliv, barn og familie, noe som gjør dette til en samling dikt med bred appell – både til menn og kvinner. Livet forandrer seg, vi forandrer oss. Livet går i sirkler, og vi gjør de samme feilene igjen og igjen. Håvard Rem har et skarpere blikk for dette enn de fleste, og han skriver dikt som vender seg utover, til leseren. Som vil få han - eller henne - til å rødme i gjenkjennelse, føle seg litt klokere, eller le rått.

Håvard Rem (f.1959) har utgitt en rekke bøker innenfor flere sjangere, blant annet lyrikk, reisebøker, biografier og sakprosa. Han har skrevet sangtekster for, og sammen med, en rekke av Norges fremste artister, som Morten Harket, Janove Ottesen, Kari Bremnes med flere, og har gjendiktet tekster av blant andre Shakespeare, Khalil Gibran, Walt Whitman og Leonard Cohen. Rems utvalgte dikt 100 dikt og et eventyr kom nylig ut på italiensk og er tidligere utgitt i bokform på arabisk og russisk.

Siste natt

Så er det siste natt
i det som var et hjem
De andre sover
Du elsker dem

I morgen får du en nøkkel
til et rom i en leiegård
Der skal du låse døren
og sove i hundre år

Ofte skal du gå ut
og lyse en langsom kveld
med venner, vin og varme
før du går hjem til deg selv

Bak deg, på motsatt side
av gaten, går din sjel
Den følger deg med et såret blikk
der du lever deg i hjel

30 40 50, ISBN 978-82-516-5647-4, ib., 400 s., kr 349,-,


Del denne pressemeldingen på: