Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Afrika Reich
Kontrafaktisk historieroman av Guy Saville
Av Bent Johan Mosfjell, 26. Februar 2012, kl. 22.42

Pressemelding fra Vega Forlag:

Afrika ReichAfrika Reich av Guy Saville

I denne spenningsromanen har Guy Saville ved hjelp av grundige undersøkelser skapt en troverdig, alternativ verdenshistorie i en fortelling så spennende at man sitter som på nåler når man leser den.

Året er 1952. Det er gått mer enn ti år siden fiaskoen i Dunkirk markerte slutten på Storbritannias krig og begynnelsen på en besværlig fred med Hitler.

I Afrika vaier svastikaen fra Sahara til Det indiske hav. Britene og nazistene har delt kontinentet mellom seg, men nå er Storbritannias vaklende kolonier truet av de djevelske planene til Walter Hochburg – arkitekten bak det nazistiske Afrika.

I England blir den tidligere leiesoldaten Burton Cole tilbudt en siste kontrakt. Til tross for egne betenkeligheter og protester fra kvinnen han elsker, griper Burton sjansen til å gjøre opp et gammelt mellomhavende med Hochburg. Skulle Burton feile, vil det føre til grusomheter man knapt kan forestille seg i Afrika. Ingen – verken svart eller hvit – vil slippe unna. Men når oppdraget utvikler seg til en ren katastrofe, tvinges Burton til å flykte for livet. Flukten fører ham fra Kongo, der redselsfulle massedrap har funnet sted, til SS’ slaveleire og videre til det krigsherjede Angola, før det hele ender i et forrykende klimaks i en konspirasjon som leder til Rikets mørke hjerte.

Om forfatteren: Guy Saville ble født i England i 1973. Han har bodd i Sør-Amerika og Nord-Afrika og holder nå igjen til i Storbritannia. Afrika Reich er hans debutroman.

Nettside: www.afrikareich.com
Facebookside: facebook.com/theafrikareich
Blogg: http://guysavillewriter.blogspot.com/


Sagt om boka:

«Underholdende og fengslende lesning hele veien.» The Sun

«Afrika Reich følger i fotsporene til forfattere som Robert Harris og Len Deighton … En vill reise gjennom det sentrale Afrika .» The Times

*Oversatt av Roger Ødegaard* Innbundet* ISBN 978-82-8211-213-0 * Pris: 299,-


Del denne pressemeldingen på: