Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Av jord er du kommet
Rivertonprisvinner Chris Tvedt med ny krim.
Av Bent Johan Mosfjell, 12. Februar 2012, kl. 20.27

Pressemelding fra Cappelen Damm:

Av jord er du kommetI Chris Tvedts nye bok Av jord er du kommet introduseres vi for en ny hovedperson. Kriposetterforsker Edvard Matre blir beordret til sin hjemby Bergen etter at en ung kvinne er blitt funnet drept der, mens en annen ligger i koma. Mye tyder på at begge har vært utsatt for samme gjerningsmann.

«Jeg har ikke lest alle krimromanene til Chris Tvedt, men jeg har lest noen av dem, og jeg kan ikke skjønne annet enn at denne er blant Riverton-vinnerens beste.» skriver Dagbladets anmelder.

I en skogsbygd på Østlandet blir en gammel mann regelrett henrettet. Kripos-etterforsker Edvard Matre finner ingen spor etter morderen. I Oslo gir myndighetene etter for press og åpner en massegrav med pasienter fra Gaustad sykehus. I Bergen blir en ung kvinne funnet drept og en annen ligger i koma. Edvard Matre blir sendt tilbake til byen han forlot for mange år siden for å finne en mulig seriemorder. Men Edvard og teamet hans står uten spor. Presset for å finne morderen før han slår til på nytt, er stort. Det hjelper heller ikke at Edvard får beskjed om at en av dem som ble funnet i massegraven på Gaustad er hans egen mor. Så vidt Edvard vet, døde foreldrene hans i en ulykke for mange år siden og ble begravd side om side på en kirkegård i Bergen Edvard Matre er vant til ikke å vite hvem morderen er. Nå vet han plutselig ikke hvem han selv er heller. Men etter hvert som etterforskningen skrider frem skal han få lære mer om seg selv og hvor han kommer fra, enn han setter pris på.

Av jord er du kommet
Kr 379,-


Del denne pressemeldingen på: