Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Et eget rom / Tre guineas
Virginia Woolfs to viktigste politiske essays.
Av Bent Johan Mosfjell, 12. Februar 2012, kl. 21.18

Pressemelding fra Pax:

Et eget rom / Tre guineasEt eget rom / Tre guineas
Virginia Woolf

Den feministiske klassikeren Et eget rom er en nøkkel til Virginia Woolfs forfatterskap. Essayet er basert på en forelesning om kvinner og litteratur holdt i Cambridge i 1928. Det er et kraftfullt innlegg for kvinners behov for økonomisk uavhengighet og personlig frihet, ført i pennen med Woolfs særegne stilistiske letthet og eleganse. Tre guineas ble utgitt ti år senere, og er et brennende engasjert antikrigsskrift og et polemisk innlegg om sammenhengen mellom militarisme og patriarkalske strukturer.

Et eget rom og Tre guineas er Virginia Woolfs viktigste feministiske og politiske tekster. Tre guineas utgis her for første gang på norsk, mens Et eget rom utgis i ny oversettelse. Boken inneholder også et forord av Anka Ryall.


Del denne pressemeldingen på: