Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Exit Afghanistan
Av Gjert Lage Dyndal og Torbjørn Knutsen (red.)
Av Bent Johan Mosfjell, 2. Februar 2012, kl. 22.14

Pressemelding fra Universitetsforlaget:

Exit AfghanistanExit Afghanistan
Gjert Lage Dyndal og Torbjørn Knutsen (red.)

Etter mer enn 10 år med krigføring i Afghanistan har noen land nå trukket sine militære styrker ut, mens andre – som Norge – tydelig har uttalt at de gradvis vil bygge ned sine konvensjonelle styrker i landet.

Denne boken tilbyr et granskende tilbakeblikk på de formative årene i Afghanistan 2001–2002 og på strategiutviklingen som har funnet sted frem til i dag. Deretter diskuterer en rekke av Norges fremste Afghanistan-eksperter og informerte debattanter utviklingen fremover. Hva nå?

I Norge har det vært lite debatt om hva den nåværende strategien er, hvordan den fungerer, og hvordan engasjementet i Afghanistan ser ut til å avsluttes eller ende. Mantraet har vært: "Vi fulgte NATO inn, og skal følge NATO ut!". Dette blir for enkelt, mener de to redaktørene av denne boken. Det trengs en grundig debatt om den nære fremtid i og for Afghanistan: Hvordan ser det ut til å gå - og hvordan bør Norge forholde seg i de kommende årene? Exit Afghanistan er et engasjert bidrag til denne debatten.

Forord ved Jonas Gahr Støre

Bidragsytere: Arne Opperud, Arne Strand, Asle Toje, Astri Suhrke, Dag Henriksen, David Hansen, Hans Christian Helseth, Harald Høiback, Helge Lurås, Ida Dommersnes, Jacob Børresen, Janne H. Matlary, Kristian Berg Harpviken, Monica Mattsson, Ole-Asbjørn Fauske, Paal Hilde, Petter Bauck, Steinar Skaar, Ståle Ulriksen og Vegard Velle.


Del denne pressemeldingen på: