Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Grisefesten
GWs mest solgte bok noensinne.
Av Bent Johan Mosfjell, 12. Februar 2012, kl. 21.39

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

GrisefestenGrisefesten er Leif GW Perssons debutroman og regnes som en klassiker innen svensk krim. Bare i Sverige er boken solgt i mer enn en million eksemplarer.

Grisefesten er den første romanen om Lars Martin Johansson og kollegene hans. Boken er basert på en sann historie og slo ned som en bombe da den ble utgitt i 1978. Romanen ble også filmatisert, som Mannen fra Mallorca.

En varm maidag blir det begått et frekt postran i Stockholm sentrum. 14. juli skjer det en trafikkulykke – en mann blir påkjørt og drept. Julaften samme år blir et lik funnet i en redskapskasse på en av byens kirkegårder. Kan det være en sammenheng mellom hendelsene? Ved hardt arbeid og rene tilfeldigheter kommer politiet endelig på sporet av gjerningsmannen, og nettet strammes til for alvor. Men det viser seg at mange mektige menn ønsker at forbrytelsene skal havne i skuffen for uløste saker. Politimennene Jarnebring og Johansson er overbevist om at de store skurkene er i ferd med å gå fri, mens samfunnets tapere sitter bak lås og slå. De satser alt på å fange den virkelige forbryteren, og sammen utarbeider de en utspekulert plan. Men vil de lykkes?

«En frekk historie fylt av humor, nærhetsfølelse og nøyaktig observasjonsevne.» Dagens Nyheter

Se intervju med forfatteren om Grisefesten.

Leif GW Persson er kriminolog og professor i politiforskning ved Rikspolisstyrelsen. Han er Sveriges ledende krimekspert og en gjenganger i svenske medier. Hver uke kommenterer han aktuelle kriminalsaker i TV-programmet ”Veckans brott” på SVT. Persson er Sveriges ”deckar-kung”. Bøkene hans er gitt ut i 13 land – deriblant England og USA.

Bokdata:
Grisefesten, oversatt av Henning Kolstad, ISBN 978-82-516-5530-9, ib., 240 s., kr 349,-,


Del denne pressemeldingen på: