Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Vestens musikkhistorie
Musikkhistorien skrives på nytt
Av Bent Johan Mosfjell, 20. Februar 2012, kl. 9.33

Pressemelding fra Cappelen Damm Akademisk:

Vestens musikkhistorieVestens musikkhistorie - Fra 1600 til vår tid
Erlend Hovland (red.)

For første gang har et knippe spesialister satt seg sammen og nyskrevet musikkhistorien på norsk. I den nye boka Vestens musikkhistorie tar de oppgjør med en rekke etablerte sannheter – eller myter om man vil – som lenge har preget vårt bilde av musikkhistorien, men som ikke holder vann i møte med vår tids forskningsinnsikter. Trodde du at Beethoven skrev klassisk musikk? At etterkrigstidens modernister brøt med den kunstmusikalske tradisjonen? At jazzens opprinnelse var svart? At svart rock og pop har vært mer ekte og mindre kommersielt orientert enn den polerte, hvite?

Vestens musikkhistorie gir en oversikt over den vestlige musikkens historie de siste fire hundre årene. Viktige sjangre og verker, komponister og utøvere presenteres og diskuteres ut fra sine samtidige kulturelle, politiske, sosiologiske, estetiske og teknologiske sammenhenger. Sentralt står kunstmusikken fra og med 1600-tallet. Framstillingen av jazz, pop og rock er mer omfattende enn i de fleste andre musikkhistoriske verker det er naturlig å sammenligne med.

Forfatterne er fagfolk med spesialkompetanse på hver sine felt:
Anne Danielsen, Erling E. Guldbrandsen, Erlend Hovland, Jørgen Langdalen, Arnulf Mattes, Lise Karin Meling, Morten Michelsen, Håvard Skaadel, Odd Skårberg og Hans T. Zeiner-Henriksen.

Bokens redaktør er Erlend Hovland, førsteamanuensis ved Norges musikkhøyskole


Del denne pressemeldingen på: