Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Kinas vei
Skarpt om Kinas kommunist- kapitalisme.
Av Bent Johan Mosfjell, 28. Juni 2012, kl. 21.01

Pressemelding fra Pax:

Kinas veiKinas vei
Arne Jon Isachsen

Hva kommer det av at kommunistiske, totalitære Kina er mer markedsfokusert enn de vestlige kapitalistlandene? Mange antar at den økonomiske veksten ikke kan fortsette uten at ettpartistaten må vike. Men foreløpig er Kina på god vei mot å overta USAs plass som verdens mektigste nasjon. Innevarsler det en ny epoke for Kina og for verdenssamfunnet?

Økonomiprofessor og Kina-kjenner Arne Jon Isachsen, med erfaring som foreleser ved Fudan-universitetet i Shanghai, øser av sin faglige og personlige innsikt i Kina. Med forståelige eksempler og artige anekdoter gjør han kinesisk politikk, ideologi og makroøkonomi spennende og begripelig. Vi får oversiktsbilder over Kinas nære historie, dypdykk i dagens styresett og samfunn, en vurdering av Kinas plass i verden – og et blikk påfremtiden.

Arne Jon Isachsen (f. 1945) er professor i samfunnsøkonomi og leder for Centre for Monetary Economics ved Handelshøyskolen BI. Han har en lang rekke bøker og andre publikasjoner bak seg.


Del denne pressemeldingen på: