Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Apollomannen
Første bok i science fiction-trilogien Ad Astra.
Av Bent Johan Mosfjell, 2. Juli 2012, kl. 23.15

Pressemelding fra Sannes & Ødegaards univers:

ApollomannenApollomannen
Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard

Nysgjerrighet og utferdstrang bringer menneskene stadig lenger ut i rommet, og ubemannede farkoster har undersøkt de fleste større objektene i Solsystemet. Men når tar menneskene steget ut til stjernene? Og hvordan vil en slik ferd arte seg både for dem som er med og for dem som blir igjen?

Spørsmålet har lenge fascinert oss, og høsten 2011 deltok vi på historiens første stjerneskipskonferanse i Orlando, USA - kimen til den epokegjørende ferden som en gang skal bringe menneskene ut til stjernene. Fremtredende personer blant annet fra NASA, SETI, DARPA og Icarus deltok på konferansen.

-------------------------

Året er 2222. Aristoteles, et gigantisk romskip bygget på romstasjonen W-Binah, legger ut på menneskehetens aller første stjernereise - en tjuetre år lang ferd til vår nabostjerne Proxima Centauri. Steve Bloomfield, en fjorten år gammel skoleelev fra Boulder i USA, forlater kjæresten fordi moren har fått i oppdrag å være kaptein på romskipet. De lover hverandre å vente, men med på romskipet er også Aurora, den norske jenta han allerede kjenner fra turen til W-Hokmah året før ...

På ferden gjennom Solsystemet får elevene bli med til månene Io, Europa, Titan og iskloden Pluto, men etter flere uhell begynner Steve, Aurora og den russiske gutten, Boris, å mistenke en mann som sitter ute om natten og ser på gamle apollofilmer. Hvem er han og hvorfor lyser det i nakken hans?

Og mens professor Starcluster underviser om planeter, asteroider, kometer og kuiperbelteobjekter, suser romskipet videre mot heliopausen - Solsystemets yttergrense. Samtidig, på et øde sted utenfor en arktisk by nede på Jorden, ligger en astronaut i sengen og kikker opp i taket hvor nordlyset sender flagrende skygger til langt ut i de små timer. Hvorfor er han her? Skulle han ikke ha vært et annet sted?

Apollomannen er en nervepirrende thriller som gir et realistisk bilde av en fremtidig ekspedisjon til vår nærmeste nabostjerne. Vi følger unge menneskers følelsesmessige utfordringer ved en slik reise og gir leseren unik kunnskap om objekter og fenomener i verdensrommet.

Trilogien "Ad Astra" har vært vårt hovedprosjekt de siste årene og vi har også fått verdifulle innspill fra entusiastiske elever og lærere ved to ungdomsskoler.

Boken er illustrert med fargebilder blant annet av den kjente, amerikanske spaceart-tegneren Don Davis.

ISBN 978-82-998512-5-1, Sannes & Ødegaards Univers AS 2012


Del denne pressemeldingen på: