Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Og fjellene ga gjenlyd
Khaled Hosseini er tilbake.
Av Bent Johan Mosfjell, 19. August 2013, kl. 0.15

Pressemelding fra Schibsted Forlag:

Og fjellene ga gjenlydOg fjellene ga gjenlyd
Khaled Hosseini

Endelig. Etter seks års pause er Khaled Hosseini tilbake med nok en gripende roman. Også denne gangen har suksessforfatteren bak Drageløperen og Tusen strålende stråler lagt store deler av handlingen til sitt hjemland.

Afghanistan, 1952. Abdullah og lillesøsteren Pari bor sammen med faren og stemoren i en liten landsby. Faren er arbeidsledig, og familien lever i fattigdom. Pari betyr alt for broren Abdullah, og han gjør hva som helst for henne. En dag legger søskenparet ut på en reise til Kabul sammen med faren, lykkelig uvitende om skjebnen som venter dem.

Og fjellene ga gjenlyd spenner over generasjoner og kontinenter, fra Kabul til Paris, fra San Fransisco til den greske øya Tinos. Med visdom, dybde og innsikt skriver Khaled Hosseini om mellommenneskelige forhold, hva som definerer våre liv, hvordan valgene vi tar gir gjenklang i fremtidige generasjoner og hvordan vi ofte blir overrasket av dem som står oss nærmest.

«Fengslende lesning.» Publishers Weekly

Khaled Hosseini ble født i Kabul, Afghanistan, i 1965. Siden 1980 har han vært bosatt i San Jose, California. Han er utdannet lege ved Universitetet i California. Hosseini har solgt mer enn 38 millioner bøker verden over og er utgitt på 57 språk i over 70 land. Gjennom stiftelsen The Khaled Hosseini Foundation er forfatteren sterkt engasjert i humanitært arbeid i Afghanistan. Les mer på forfatterens hjemmeside.

Les begynnelsen av boken her.

Se Khaled Hosseini snakke om boken her.

Og fjellene ga gjenlyd, oversatt av Elisabet W. Middelthon, ISBN: 978-82-516-8086-8, ib., kr 399,-


Del denne pressemeldingen på: