Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Mickey Spillane er død
Krimforfatteren Mickey Spillane døde mandag i sitt hjem i Sør Carolina. Spillane er mest kjent for detektiven Mike Hammer som det bl.a. har blitt laget tv-serie av med Stacy Keach i hovedrollen. Han ble 88 år.
Av Bent Johan Mosfjell, 19. Juli 2006, kl. 10.48

Mickey SpillaneMickey Spillane debuterte i 1947 med I, the Jury. Den ble slaktet av kritikerne. De likte aldri Spillanes bøker, selv om kritikken ble mildere med årene. De syntes bøkene var for fulle av vold, hadde for enkle plott basert på tilfeldigheter og enkel forståelse av loven. Leserne elsket derimot bøkene til Spillane. Det er solgt mer enn hundre millioner bøker om Mike Hammer.

Han skrev raskt fem bøker, men ble med i Jehovas vitner i 1951 og brukte mesteparten av sin tid på å misjonere fra dør til dør. Han utgav ingen bøker mellom 1952 og 1961 og enkelte klagde på at senere bøker manglet den sadistiske volden de likte så godt i Spillanes bøker. Kiss Me, Deadly ble filmatisert i 1955 med Ralph Meeker i hovedrollen som Mike Hammer. Den regnes som den beste filmatiseringen av Spillane. Selv om Spillane er mest kjent for sine voldelige detektivbøker, skrev han også to ikke-voldelige barnebøker.

Vi anbefaler følgende fire nekrologer for videre lesning:

- New York Times
- Los Anfeles Times
- Washington Post
- USAToday.com

Vi kan også anbefale dette intervjuet med Mickey Spillane


Del denne artikkelen på: