Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ny bok fra Solum Forlag
Solum Forlag lanserer Lucio Mastronardis roman Læreren fra Vigevano.
Av Kari Hagen, 25. Oktober 2006, kl. 0.08

Lucio Mastronardi (1930-1879) var selv skolelærer i byen Vigevano, som ligger fire mil syd for Milano. Da Mastronardi jobbet der som lærer i 1960 årene, kunne han bivåne økonomiske under: Vigevano fremsto som den nye skoindustriens høyborg i Italia og hele samfunnsstrukturen ble preget av dette. Det er denne sosiale omveltningen Mastronardi skildrer i en roman preget av vidd og humor.

Mastronardis portrett av hovedpersonen smelter sammen med en inntrengende analyse av skole og samfunn. Fortellingen kan leses som en allegori over åndsarbeidernes fornedrelse i dette Italienske "mirakelet", men også over den til enhver tid pågående kamp mellom åndelige og materielle verdier.

Boken er oversatt fra Italiensk fra Tommy Watz.


Del denne pressemeldingen på: