Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
100 år siden Ibsen døde!
I dag er det hundre år siden Henrik Ibsen (1828-1906) døde. Hele dette året har vært fullt av Ibsen-relaterte arrangementer og begivenheter. Bokavisen bringer her en guide til sentrale nettressurser om Ibsen.
Av Bent Johan Mosfjell, 23. Mai 2006, kl. 15.30

Et naturlig utgangspunkt kan være Wikipedias omtale av Henrik Ibsen. Hvis du foretrekker det, kan du i stedet velge den norskspråklige utgaven.

De fleste mener vel fortsatt at bøker gjør seg best i vanlig bokform. E-bøker blir imidlertid mer og mer vanlig, og Ibsens samlede verker ligger selvsagt tilgjengelig på nettet som e-bok. Du finner dem her. Det er digitalisert utgave av Samlede værker i 10 bind utgitt i perioden 1898 - 1902.

Den offisielle siden for markeringen av Ibsen-året 2006 finner du på http://www.ibsen.net/. Siden inneholder alt om Ibsen, bl.a. hans samlede verker, mange bilder, oversikt over arrangementer og medieoppslag. Siden er i tillegg på både engelsk og tysk. Siden til den lokale Ibsen-markeringen i Skien finner du her.

I dag er det for øvrig offisiell åpning av det nye Ibsenmuseet i Arbins gate 1 i Oslo, der Henrik Ibsen bodde de elleve siste årene av sitt liv. Museet er åpent for publikum fra 24. mai, tirsdag - søndag kl. 11 - 18. Museet er en del av Norsk Folkemuseum og de har en egen side om Ibsenmuseet. Du finner ytterligere info her.


Del denne artikkelen på: