Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
3 bøker solgt til utlandet
I løpet av den siste uken har Forlaget Oktober solgt 3 bøker til utlandet. Edvard Hoem (bilde), Kjell Askildsen og Kim Hiorthøy har fått bøker solgt til henholdsvis Tyskland, Bulgaria og Sveits.
Av Bent Johan Mosfjell, 23. Mai 2006, kl. 13.46

Edvard HoemEdvard Hoems suksessroman Mors og fars historie er solgt for utgivelse i Tyskland. Det er det velrenommerte forlaget Insel, Suhrkamp som skal utgi romanen.

Romanen er trykket i 25 000 eksemplarer og har ligget på bestselgerlisten over innbundne bøker siden den ble utgitt ifjor. Hoem ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris og til Kritikerprisen for denne romanen, og han ble nylig tildelt Melsomprisen som er den største prisen for nynorsk litteratur. Boken er tidligere solgt til Tsjekkia og Sverige.

Kjell Askildsens novellesamling En plutselig frigjørende tanke er solgt for utgivelse i Bulgaria. Det er Delakort Publishers som skal utgi romanen.

Boken bestpår av 13 noveller fra hele Askildsens forfatterskap. Til sammen danner disse novellene et bilde av en av de største prosaforfatterne i norsk etterkrigslitteratur.

Kim Hiorthøys Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig er solgt for utgivelse i Sveits. Det er Dreamis Verlag som skal utgi boken. Boken inneholder tegninger og korttekster og er Hiorthøys debutroman. Den er også utgitt i Sverige.


Del denne artikkelen på: