Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
7 billigbøker fra Oktober
Forlaget oktober slipper i disse dager 7 billigbøker til 99 kr. Blant disse er Forestill deg av Marita Fossum, som vant Brageprisen i 2005, Fosterstilling av Anne B. Ragde og en bok av Linn Ullmann. I tillegg er det også snakk om oversatte bøker.
Av Bent Johan Mosfjell, 22. Mai 2006, kl. 11.51

Forestill degForestill deg av Marita Fossum

For denne romanen fikk Fossum Brageprisen i 2005. I Forestill deg tegnes et særegent portrett av en kvinne. Romanens jeg-forteller, den femtifemårige Søs, når et kritisk punkt i livet sitt da problemer på jobben sammenfaller med morens lange dødsleie og død.

Et velsignet barnEt velsignet barn av Linn Ullmann

Linn Ullmann ble nominert til Brageprisen for denne romanen. Sommeren 1979 skjer det noe forferdelig på den vakre og værbitte øya Hammarsö i Østersjøen. Hvert år har halvsøstrene Erika, Laura og Molly tilbrakt sommeren her hos sin temperamentsfulle far, Isak Lövenstad. De tre unge jentene inngår skiftende og uforutsigbare allianser med andre sommergjester, blant annet med Ragnar, gutten som alltid løper og som på merkelig vis trekkes mot Isak. Ingen tar på seg skylden for det som hender denne sommeren, og det skal gå mer enn tjuefem år før søstrene vender tilbake til øya, denne gangen for å besøke sin gamle far.

Noe som hjelper av Mona Høvring

Noe som hjelper er Mona Høvrings første roman, og den handler om ei jentes seksuelle oppvåkning, om indre styrke og turbulent familieliv, om vennskap og tap. Bokas klare, neddempede språk tegner et mangetydig og kompromissløst portrett av ei sårbar og selvstendig ung kvinne, som går sine egne veier mot undergang og forsoning.

FosterstillingFosterstilling av Anne B. Ragde

Anne B. Ragdes noveller oppsøker ubehagelige eller akutte situasjoner og registrerer selvforståelsens forvandlinger med språklig tilstedeværelse og presisjon. To fremmede møtes på en bar og utveksler hemmeligheter. Et par skal pusse opp huset, og river en bærevegg. En gravid kvinne følger fosterets utvikling med fascinert oppmerksomhet; samtidig går hun gjennom den siste fasen i en prosess som handler om å forstå at hun ikke kan fortsette i det forholdet hun er i.

Kvinner med menn av Richard Ford

Richard Ford regnes som en av de fremste amerikanske novellekunstnere i dag, og Kvinner med menn er hans andre novellesamling. Landskapet i Richard Fords tre noveller strekker seg fra Montanas sletter til Chicagos forsteder og inn i hjertet av Paris. Som følge av lidenskap, forelskelse og kjærlighet står helt vanlige kvinner og menn foran avgjørende hendelser i sine liv. På ulike vis konfronteres de med den hårfine balansen mellom nærhet og ensomhet, det å behage andre og det å ta vare på seg selv.

Tangentane - Lars Amund Vaage

Gud har kanskje kalla meg, tenkjer Hans, men til kva? I sytten år har han vore sokneprest i Sveigen, han er gift med Bente, ho er flyvertinne, prestefrue og ofte fråverandre. No har Hans begynt å setja seg til pianoet igjen. Kanskje var det slik at han ein gong valde å bli prest for å sleppa unna spelinga? Han veit ikkje om Bente trur på han, og då ho flyttar ut av prestegarden, blir han buande åleine. Han søkjer permisjon frå jobben, han vil endra seg. Han har ein svimlande og forlokkande tvil som han ikkje slepper tak i. Tangentane er skriven med stor humor og desperasjon; ein roman om å overskrida seg sjølv og si eiga sjølvforståing.

Toktet til Mauritius - Patrick O’Brian

Fjerde bind i Patrick O’Brians verdensberømte romanserie om den temperamentsfulle kapteinen Jack Aubrey som seiler i Nelsons flåte, og hans venn Stephen Maturin, skipslegen som også arbeider for britisk etterretning.


Del denne artikkelen på: