Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Barnebokpris til Eirik Newth
Eirik Newth er tildelt Nordisk Barnebokpris for boken Hvorfor dør vi? En kuriositet er at Eirik Newths mor Mette Newth er en tidligere prisvinner. Hun vant prisen i 1988.
Av Bent Johan Mosfjell, 22. Mai 2006, kl. 20.01

Hvorfor dør vi?Boken viser hvordan mennesker har brukt religion og filosofi for å forstå døden. Den omhandler også hva som skjer når mennesker dør og hvorfor menneskekroppen slutter å å fungere. Hvordan kan døden utsettes? Eller kan den avskaffes?

Prisen deles ut årlig av Nordisk skolebibliotekarforening. Du finner liste over tidligere vinnere her. Den forrige norske forfatteren som vant var Thore Hansen i 2002.

Eirik Newth er en kjent barnebokforfatter. Av hans 17 bøker er de flest beregnet på en ungdommelig publikum. Han er spesielt kjent for å popularisere naturvitenskaplig fakta, både i skrift og tale.

Eirik NewthSiden 1990 har Newth arbeidet på heltid som oversetter, forfatter og formidler av naturvitenskap for et bredt publikum. Han har hovedfag i teoretisk atrofysikk. Du finner mye mer info om Newth på hans hjemmeside.

Fotograf: Lars Aarønæs.


Del denne artikkelen på: