Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Beskjedent salg av Peter Høegs nye bok
Den stille pige av Peter Høeg er en av de mest omtalte bøker hittil i år. Den danske boken har fått enorm oppmerksomhet også her i Norge. Nå viser det seg at boken foreløpig selger beskjedent i Danmark.
Av Bent Johan Mosfjell, 25. Mai 2006, kl. 13.59

Den stille pigeAsger Flygare, direktør i bokhandlerkjeden Arnold Busck, mener de dårlige anmeldelsene har hatt en effekt og innrømmer at salgstallene de første dagene ikke har vært tilfredsstillende.

- Peter Høeg rykkede ikke så meget, som vi forventede. Faktisk sælger den ikke overvældende i forhold til, at det er en hypet Peter Høeg-bog, vi har ventet på i otte år, og dårlige anmeldelser plejer at have en effekt. Til sammenligning kan jeg sige, at i de første tre timer, hvor B.S. Christiansens selvbiografi var i handlen, kunne vi se, at den ville flytte sig meget hurtigt i salgstal. Det skete slet ikke med Peter Høeg, sier han til Politiken

Peter HøegHan vil ikke ut med salgstall. Det vil heller ikke Claus Boldrup, avdelingsleder i bokkjeden GAD. Han legger imidlertid mindre vekt på anmeldelsene:

- Jeg tror nemt, vi kan komme i en situation, hvor folk siger: Det kan godt være, bogen har fået dårlige anmeldelser, men det må vi altså læse, før vi tror det, og så køber de bogen alligevel. Peter Høeg har et stort publikum, og anmelderne har holdt nogen tilbage fra at købe lige nu, men vi forventer, at bogen bliver solgt, det kommer bare til at ske over lidt længere tid.

På forlaget Rosinante som utgir Den lille pige, er de tilbakeholdne med å anslå om boken selger bra nok. Forlagets redaktør, Jakob Malling Lambert, vil heller ikke komme med spesifikke salgstall, men avviser at han er skuffet over salget.


Del denne artikkelen på: