Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Bokauksjonens små gleder
Et av de faste høydepunktene på Norcon er bokauksjonen der det er mulig å få kjøpt billige bøker og få tak i virkelige godbiter til en ikke fullt så lav pris. Årets auksjon bød på en virkelig godbit!
Av Bent Johan Mosfjell, 6. Juni 2006, kl. 9.43

Gunnar BakkeGunnar Bakke leder auksjonen med fast hånd. Dette er noe han har gjort tidligere. Salgsobjektene varierer svært. Budene begynner på fem kroner og foregår i sprang på 1 kr. Mange bøker - ofte mindre kjent science-fiction - blir solgt for fem kroner, mens en del bøker blir lagt tilbake usolgt. Forsamlingen er helt klart bevisste i forhold til hva de ønsker seg. Med det samme det dukker opp en bok av Heinlein, er salgssummen 45 kr. Hadde ikke en betydelig mengde av forsamlinge hatt boken, ville den nok blitt enda dyrere. Det samme fenomenet inntreffer når 1984 av George Orwell dukker opp. Den står nok i de fleste bokhyllene og en ung mann sikrer seg boken for 9 kr. Det er et godt kjøp!

Jørn Johansen gjorde imidlertid auksjonens beste kjøpt. For usle 220 fikk han kjøpe de fire første utgavene av Science Fiction Magasinet fra 1971. På kjøpet fikk han strenge formaninger fra auksjonarius om at bladene måtte oppbevares pent, "helst i plast". Utgavene inneholdt bl.a. noveller av Tor Åge Bringsværd og Øyvind Myhre. Jørn fortalte etterpå at innholdet av Bringsværd var en medvirkende årsak til at han kjøpte magasinene.

Jørn Johansen- En viktig grunn til at jeg kjøpte bladene var leseglede. Det er spennende å få tak i noveller som ellers er vanskelige å få tak i.

Norcons arrangementer er et oppkomme for bokinteresserte mennesker med sans for fantasirik litteratur. Dette er mennesker som leser bøker, og selv de særeste bøker er ofte lest av en tilstedeværende. Auksjonen ble stadig akkompagnert av diverse tips fra salen om at "den boken er interessant og lesverdig" og "den skulle jeg gjerne kjøpt, men den har jeg allerede".

Dette er et sted for å få gode råd når det gjelder kjøp av bøker innen genrene science fiction og fantasy. Heidi Lyshol som er en av de fremste drivkreftene, lovet å sende meg en liste over 20 science-fiction bøker som på en tidligere kongress ble fremhevet som bøker man bør ha lest.

Science Fiction Magasinet


Del denne artikkelen på: