Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Spennende nytt Bokvennen
I disse dager sendes årets første utgave ut til abonnentene Bladet er opprustet og har nå fått den nye tittelen Bokvennen Litterært Magasin, BLM. Bokavisen har tatt en titt på bladet og førsteinntrykket er bra!
Av Bent Johan Mosfjell, 7. Juni 2006, kl. 9.07

Bokvennen 1-2006For å ta det visuelle først. Bladet er lekkert, elegant og lesevennlig. Det er brukt en god del ressurser på design og det synes. Redaksjonsmedlem Gunnar R. Totland forteller Bokavisen at mange av illustrasjonene er laget spesielt for Bokvennen. Bladet skilller seg også ut på en litt annen måte, gjennom lesermålgruppen.

- Bokvennen skal henvende seg til det generelt lesende publikumet, og ikke ha et så akademisk fokus som andre litteraturtidsskrifter.

Bokavisen har lest igjennom bladet med dette i minne. Konklusjonen er at de kommer helskinnet gjennom, men at de er nærmere den akademiske grøften enn den folkelige. Innholdet som sådann er uansett svært spennende. Hovedsaken er at de publiserer en ukjent Ibsen-novelle, En brudevielse. Dette er selvsagt interessant i seg selv. I tillegg følges novellen av to lange og spennende artikler om Ibsen. Disse er dyptpløyende for den vanlige leser, men det må de være om Ibsen i år for å ha noen interesse i det hele tatt.

For øvrig inneholder bladet både noveller og artikler. Vi vil spesielt fremheve en artikkel av Ronald Grambo om anekdoter og en artikkel om Lou Andreas-Salomé, den første kvinnen som skrev bok om Henrik Ibsen. Begge er både lesevennlige, lærerike og interessante.

Endelig vil vi nevne at det på de 64 sidene er satt av plass til de foregående 17 årgangene av Bokvennen med beskrivelse av innholdet i bladene og mulighet til kjøp av eldre utgaver. Dette er god service for nye lesere, som et tips for videre lesning.


Del denne artikkelen på: