Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Damm kjøper Tanum
N. W. Damm & Søn AS legger et hemmelig beløp på bordet og kjøper bokhandlerkjeden Tanum. Overtakelsen vil i første omgang ikke få noen konsekvenser for driften av Tanum.
Av Bent Johan Mosfjell, 14. Juni 2006, kl. 11.29

tanumdamm.jpgTanum er Oslos eldste bokhandel. Den er grunnlagt i 1832 og har vært i familien Tanums eie siden 1928. Kjeden omfatter i dag 10 butikker i Oslo-området og en bokhandel på nett, www.tanum.no. Tanum hadde i 2005 en omsetning på 256 millioner kroner og et resultat på 21 millioner kroner. De er dermed den mest lønnsomme bokhandlerkjeden i bransjen.

Damm omsatte i 2005 for 599 millioner. Damm har de siste 10 år vokst fra å være et mellomstort nisjepreget forlag med omsetning på 50 millioner kroner, til dagens nivå som Norges tredje største forlag.

Hele ledelsen av Tanum fortsetter med nye eiere. Fra 1. januar 2007 går Anne Carine Tanum over i annet arbeid som rådgiver og utvikler av spesielle prosjekter for Tanum, Damm og Egmont. Nåværende økonomidirektør Anne-Regine Bakstad overtar da som adm. direktør.

Administrerende direktør Anne Carine Tanum:
- Damm vil være en langsiktig eier som gir Tanum store muligheter for videreutvikling av bedriften. Det innebærer at bokhandlene våre kan styrke sitt fokus på bredde i bokutvalg, og derfor fortsatt ha et godt tilbud til publikum. Det vil også kunne bety nye muligheter for medarbeidere på alle nivåer i Tanum. I tillegg har mine barn tatt andre yrkesvalg enn å drive bokhandel, og på et tidspunkt ville et salg derfor uansett inntreffe.

Forlagsdirektør Tom Harald Jenssen:
- I integrasjonen mellom bokhandel, internettbokhandel, bokklubb og forlag vil vi se nye og spennende omsetningsmuligheter for bøker og flere scener hvor forfattere vil møte lesere. Tanum framstår med sin kvalitet og dynamikk som den ideelle partner for Damm i en spennende framtid for boka i Norge. Tanum er en særdeles veldrevet forretning med et av bransjens sterkeste merkenavn. Tanum skal fortsette å være Tanum. Bredde, kvalitet og lønnsomhet skal fortsatt være fundamentet i Tanums drift og utvikling.

Partene ønsker ikke å opplyse om hvor mye Damm betaler for Tanum. Sitater og fakta stammer fra mottatt pressemelding. Ved henvendelse til Damm får Bokavisen opplyst at de to som oppgis for nærmere opplysninger - Tom Harald Jensen og Anne Carine Tanum - ikke vil være tilgjengelig for kommentarer før etter kl. 16.00 i dag.


Del denne artikkelen på: