Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Internasjonal bokbyfestival i Fjærland
Den femte internasjonale bokbyfestivalen går av stabelen i idylliske Fjærland i Sognefjorden. Blandt kalde isbreer og ville vestlandsfjell, i ett vakkert og frodig sommernorge har du nå muligheten til å oppleve litterær skjønnhet i kombinasjon med vakker natur og et bygdesamfunn som på de mest fantasimessige måter overlever ved å kombinerer boksalg, kunst og kultur.
Av Kari Hagen, 16. Juni 2006, kl. 11.28

fjaerland.jpgTidlig i 1960 årene startet Richard Booth opp med å selge trailerlass av bruktbøker i den ledige kinoen på hjemstedet sitt Hay-on-Wye i Wales. Lite visste han at denne lille landsbyen skulle bli stedet for opp i mot 40 bokutsalg og en verdenskjent litteraturfestival hver vår og alle ringvirkningene dette skulle føre med seg. Hay-on-Way som på den tiden nærmest hadde dødd ut som landsby, blir i dag besøkt av millioner hvert år.

Den femte internasjonale bokbyfestivalen går av stabelen 17-25 juni i idylliske Fjærland i Sogneforden.

Bokbyen Fjærland startet i 1995, og har en imponerende mengde bøker på ca 200 000 til salgs på mange og ulike utsalg. At det baserer seg på gjenbruk gjør at bokutsalgene blir svært orginale og ulike i sin utforming, det være seg ferjeventerom, fjøs, bank, fryseri og postlokale. Der er to store butikker: Den norske bokbyen AS, Straumsvågs Antikvariat, og et flertall mindre forhandlere som baserer seg på ulike litteraturområder.
Programmet er variert og omfatter alt fra et omfattende bokutsalg til kurs i kaligrafi, stempeltrykk og bokbinding. Selskapskokken David Buchanan kommer også til Fjærland og tryller frem karibiske spesialitetar i Kafe Onkel Mikkel. Kafeen er kalt opp etter patentfører Mikkel Mundal (1857 - 1936), som var ein av grunnleggjarane av Hotel Mundal. Forfattaren William C. Slingsby, som er kjend i klatremiljøa for boka "Norway, The Northern Playground" (1903) gikk flere breturer sammen med Mikkel.

Ta tiden til en reise i natur og litteratur


Del denne artikkelen på: