Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Lansering av ny serie av Merete Lien
Merete Lien er i ferd med å avslutte romanserien Barn av stormen med bok nr 36. Mandag 19. juni lanserer Lien sin nye serie Rosehagen.
Av Bent Johan Mosfjell, 18. Juni 2006, kl. 9.47

Rosehagen 1: ArvenLanseringen skjer i Freiaparken på Dælenenga i Oslo, fra kl. 15. Her får Merete selskap av Norsk Roseforening, blant annet deres gartner – til en vandring blant roser, og til en prat om denne blomsten, som gjenspeiler en av Meretes hovedinteresser. Rosen har gitt navn til hennes nye serie, og den går igjen som et symbol og som et bindeledd mellom de ulike personene i teksten.

Rosehagen 1: Arven er den første boken i den nye serien der vi møter Emily. 10 år gammel legger ut på en båtreise sammen med sin mor, året er 1881. Skipet forliser, og hun mister hukommelsen. 12 år senere finner hun et brev som røper at livet hennes er bygd på et nett av løgner, spunnet av hennes egen mor. Hun må reise fra Bergen til Kragerø, der hun mottar en arv som ikke er enkel å ivareta. Merete Lien har skrevet en romanserie som i tillegg til romantikk og skildring av en kvinnes liv og vilkår på slutten av 1800-tallet også inneholder elementer av krim, og av engelske ”herregårdsromaner” (jfr. Victoria-tiden, som er perioden fortellingen utspiller seg i).

Merete LienMerete Lien er opprinnelig fra Bergen, men bosatt i Kragerø. Hun har hentet mye stoff fra begge disse stedene i Rosehagen. I tillegg til serien Barn av stormen har hun tidligere utgitt tre romaner i hardcover: Bak mørket, Vinterlys og Kongens bror. Hun har hovedfag i historie, med spesialfelt kvinners situasjon på 1800-tallet. Ved siden av skrivegjerningen underviser hun deltid i engelsk i den videregående skole i Kragerø.


Del denne artikkelen på: