Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Bertrand Russell. La deg engasjere
For første gang på norsk presenterer Humanist forlag en bok med tekster og betrakninger fra en av Englands store filosofer og humanister, Bertrand Russell (1872-1970). Øystein Hide gir deg her en unik mulighet til å bli kjent med en av det tyvende århundret`s største og mest markante skikkelser.
Av Kari Hagen, 21. Juni 2006, kl. 12.17

31.x2
Boken presentererer Bertrand Russell`s tekster, skarpe betrakninger og hans forsvarstale da han ble anklaget for å ha krenket USA, i en unik utgave på norsk.

Tankene rundt krig i det moderne samfunnet, dets vesen og pasifismens utfordringer og hans inntrykk av Bolsjevikenes Russland.
I 1950 mottok Bertrand Russell Nobelprisen i literatur.

Russel provoserte, og provoserer. To ganger satt han i fengsel for pasifisme og sin motstand mot atomvåpen.
Den fullstendig kompromiløse kritikken av relgion og pasifisme satte store spor, dog ikke uten kontrovers.
Hans logiske og elegante argumentasjon får leseren til å måtte møte sine egne standpunkter på en måte som gjør at man selv må kunne underbygge dem.
Tankevekkende.

Som Henrik Syse, filosof og forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO), skriver i bokens forord:
Når sentrale politiske skrifter nå blir tilgjengelige på norsk, betyr det at vi får ta del i markante synspunkter på krig, atomvåpen og menneskets natur. For Russell vill intet være med gledelig enn om det 21. århundre blir preget av fred og fremgang, uten det 20. århundrets totalitære ideologier og ødeleggende verdenskriger. Skal vi virkeliggjøre det, kan Russells tanker vise seg å være en svært viktig byggesten.
La ham være det.
Bertram Russell om krig, fred og pasifisme


Del denne artikkelen på: