Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Bendik Wold tilbake i Klassekampen
Bendik Wold er tilbake i Klassekampen i avisens nye boksatsing. I et tilleggsmagasin hver Lørdag skal prioriteres politisk sakprosa og ung, engasjert samtidslitteratur. Tom Erik Hverven, mangeårig bokkritikeri NRK, tilknyttes avisen som kritiker.
Av Kari Hagen, 26. Juni 2006, kl. 12.45

bendikwold.jpgMålet er å lage den viktigste litteraturavisa i Norge og la oss inspirere av utenlandske aviser som danske Weekendavisen, sier Wold i et intervju med Klassekampen.

Etter å de siste årene som litteraturredaktør i Morgenbladet, er han nå tilbake i Klassekampen som Bokredaktør. Ambisjonen er å lage en avis som fordeler stoffet mest mulig likt mellom sakprosa og skjønnliteratur. Kultursidene som avisen nå har, vil fremdeles ha bred daglig dekning av bøker, forfattere og forlag, med bokmagasinet ønsker spesiselt å vektlegge kritikk, anmeldelser og omtaler av bøker.

Kritiker for avisen, Tom Erik Hverven, ønsker å la det skjønnlitterære og den mer rasjonelt argumeterene sakprosaen spille sammen, ønsker med dette å løfte frem den reonnerende litteraturen. Selv er han opptatt av seinmiddelalderen da skillet mellom det teologiske og filosofiske oppstod.

Kritikkens betydning vil i motsettning til øvrige mediers tendenser til å fungere som en veilieder og guiding, vektlegges det i det nye magasinet, og Kulturredaktør Marte Eielsen er svært fornøyd med det nye laget.
Ønske er at dette skal bli en styrkelse og berikelse av avisen, og som fremmer debatt om politikk, ideologi og historie.

Med Bendik Wold tilbake i Klassekampen, med en av norges fremste kritikerere og store ambisjoner om en litt anderledes og nyvinklende bokavis, gleder vi oss til ett engasjerende tillegg.


Del denne artikkelen på: