Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Science-fiction festival i pinsehelgen.
Mennesker med interesse for science-fiction og fantasi med kort avstand til Chateau Neuf i Oslo kan glede seg til førstkommende helg. Norcon 20 er en SF-festival med stort fokus på litteratur. Blant æresgjestene er den skotske forfatteren Ken MacLeod.
Av Bent Johan Mosfjell, 1. Juni 2006, kl. 21.04

Du finner omfattende informasjon om Norcon 20 på festivalens hjemmeside, der du bl.a. finner programmet og presentasjon av æresgjestene.

Festivalen varer fra lørdag til mandag. Erfaringen fra tidligere festivaler er at nysgjerrige mennesker får mange gode opplevelser på en slik festival. Norcon er en SF-festival som fokuserer på et engasjerende og inkluderende program. Det rikholdige programmet består av paneler og foredrag, supplert med workshops, kongressmiddag, uhøytidelige konkurranser og andre anledninger til å være sosiale. Det er to parallelle programspor.

Utenlandsk æresgjest i år er Ken MacLeod (1954-) som i løpet av 1990-tallet har utgitt en hel rekke interessante romaner. Noen hovedelementer som til sammen gjør bøkene hans annerledes enn det meste som utgis med "science fiction" på omslaget, er hans fantastiske oppkomme av ideer, gjennomsyret av hans politiske grunnsyn (nettmagasinet Salon kalte ham en "Trotskyite libertarian cyberpunk"...), det realistiske, jordnære språket, og de utrolig spennende plottene.

De norske æresgjestene er Thore Hansen som er en (etter manges mening) ufortjent lite kjent forfatter innen norsk science fiction-fandom og Terje Pedersen & Cathrine Grønnerød som er radarparet som i en årrekke forsynte Oslo-fandom (og postordrekunder i resten av Norge) med science fictionbøker og tegneserier.

Ta en titt på programmet og rydd plass for en spesiell pinsehelg.


Del denne artikkelen på: