Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Lille, Store, Tøffe Papp
Kampviljen er ordet for det nye forlaget. Bengt Eidem viste landet hva ordet innebar. Boken om hans historie ble utgitt som den første ved Papp forlag. Forlaget vet å lære
Av Kari Hagen, 30. Juni 2006, kl. 17.59

100406.jpgI det legene fortalte blodkreftrammede Bengt Eidem at hans sjanse for å overleve
var 0-5 prosent, kvitterte han med følgende:

"1 prosent sjanse for å overleve er alt jeg trenger"

Dette var starten på en lang og smertefull kamp for å overleve, Gjennom uttallige TV-opptredner og apeller, ble han landskjent for å ha skaffet utallige nye blodgivere og rekrutteringer til benmargsdonorer.

16. september 2005 blir Bengt friskmeldt mot alle odds. Petter Iansen, Anders Conradi og Petter Stocke Nicolaisen vil utgi bok om den imponerende kampen. Mange bekjente av Bengt Eidem.

Etter flere avslag fra forlagene bestemte de seg for å ta saken i egene hender. Hege Moe Eriksen, prisbelønt NRK journalist ville skrive historien, og et halvt kapittel til dagen i en måned var innsatsen. Petter Stocke Nicolaisen, redaktør, i Aftenposten, tok stillingen som forlagsdirektør. Anders Conradi fikk full jobb med å starte det nye forlaget.
Bare noen uker senere var boken ferdig. Noen hadde opplevd viljestyrke og brakt den videre.

"Blodig alvor" ble lansert til jul, og 8000 eksemplarer har allerede forlatt det lille, tøffe forlaget. Markedssjef Conradi er svært fornøyd med tallene. En bok skal bli til fire, emner som bibelkritikk, nyfødte barn, trening til Birkebeinerrittet, og matlaging for menn. Grûnderne satser videre med stort pågangsmot. De vil fjerne likhetstegnet mellom
smale bøker og lave salgstall. Smal er ofte anderledes. Og anderledes kan selge bra, sier Stocke-Nicolaisen til Dagsavisen.

Ved å være et glødende, driftig og akturelt forlag, som utfordrer tradisjonell tenkning og er åpene for nysapende produkter kan Papp vise seg å bli et friskt alternativ på forlagssiden.

De klarer seg intill det motsatte er bevist...


Del denne artikkelen på: