Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
To knurrende løver
I går var det kulturpolitisk frokost hos Universitetsforlaget. Hans Fredrik Dahl og Tore Helseth presenterte sin nye bok: To knurrende løver. Kulturpolitikken i Norge 1814-2014 i et lokale som var stappfullt av interesserte.
Av Bent Johan Mosfjell, 23. Juni 2006, kl. 8.16

Hans Fredrik DahlDe to forfatterne innledet om boken. Dahl var engasjert og prakfull som alltid. Helseth var manuskriptbundet og til dels uklar. IdaLou Larsen holdt deretter en kommentar som hun avsluttet så mange ganger at jeg mistet tellingen. For øvrig merket jeg meg at folk som anser sine tanker som interessante nok til å stille spørsmål fra salen, sjelden innehar evnen til å slutte å prate etter at spørsmålet er stilt...

Kun Hans Fredrik Dahl bestod den muntlige fremstillingen, som ellers var dørgende kjedelig. For øvrig var opplegget profesjonelt lagt opp. Vel, det var anmeldelse av arrangementet Så til boken!

Tore HelsethDen skal jeg lese! Det er kanskje det viktigste budskapet. Her er det laget en bok basert på 18 forskningsrapporter over fire år. Den tar for seg ehel Norges kulturpolitiske historie fra 1814 til i dag. Den gir et nødvendig historisk bakteppe for dagens debatter.

En endring som man nok vil legge merke til er den politiske institusjonaliseringen av kulturpolitikken. Tidligere var det engasjerte stortingsdebatter omkring støtte til den enkelte dikter. I dag bevilges det generelle midler til utenforstående institusjoner som forvalter pengene. "Fra politikk til byråkrati" er kanskje en treffende beskrivelse?


Del denne artikkelen på: