Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
William Nygaards legat til Dillevig
I går ettermiddag mottok læremiddelforfatteren Stein Kristian Dillevig William Nygaards legat på 50 000 på Aschehoug Undervisnings hagefest.
Av Bent Johan Mosfjell, 7. Juni 2006, kl. 9.02

Stein Kristian DillevigDette er den offisielle begrunnelsen for tildelingen:

"Regjeringens vekt på digital kompetanse i de nye læreplanene til Kunnskapsløftet utfordrer forlag og forfattere til en nyorientering. Når prisen i dag går til Stein Kristian Dillevig, er det knyttet til hans sterke bidrag til denne nyorienteringen for Aschehoug Undervisning.

Sammen med to tidligere prisvinnere har han utviklet norskverket Nettopp norsk for yrkesfag, et verk som er blitt mottatt med begeistring av lærere over hele landet, og som vil stå på boklistene til svært mange videregående skoler i høst. Prisvinneren har gjennom mange år som utvikler og bruker av digitale ressurser i norskfaget - både i ordinær undervisning og i nettbasert fjernundervisning - ervervet solid forståelse for de muligheter og begrensinger som ligger i det digitale mediet, både teknisk, faglig og pedagogisk.

Denne kompetansen har han ført videre på flere måter:
Hver tekst, hver ressurs, hver oppgave i læreverket Nettopp norsk har ett fokus: at stoffet skal inspirere og gi trygghet for læring. Det gjelder lærebok, det gjelder fagnettstedet, og det gjelder samspillet mellom fagnettsted og lærebok. Det gjelder formidling i skrift og bilder, lyd og video.
Hans løsninger har gitt inspirasjon til hele forlagets arbeid med å utvikle læremiddelkonsepter til Kunnskapsløftet."


Del denne artikkelen på: