Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Kvinneklubb selger bøker
Det er feiring av USAs nasjonaldag i Frognerparken. I en av salgsbodene er det et lass med bøker og flere hyggelig damer står for salget. Bokavisens utsendte medarbeider fanger selvsagt interesse for dette, og vi tar oss en prat med en av de frivillige.
Av Bent Johan Mosfjell, 4. Juli 2006, kl. 8.20

Bokselger

Diane Daviknes forteller at de representerer biblioketavdelingen til American Women's Club of Oslo (AWC).

- Det er femte eller sjette året vi står her og selger bøker. Det begynte i det små, men de siste årene har vi fått stadig flere bøker å selge.

Utvalget av bøker er bra og prisen svært vennligsinnet. 10 kr for paperback og 20 kr innbundne bøker. Diane peker på kasser på egne kasser med krim og barnebøker. De har en kasse med faktabøker og en kasse med guttebøker. Det er litt loppemarkedstemning over hele boden.

- Det vi ikke selger, må vi bære med oss hjem.

Bøkene som selges er gaver fra medlemmer i AWC. De gir ofte bøker de selv har lest til biblioteket for videresalg. På spørsmål om det er mer vanlig å donere i USA enn Norge, samtykker Diane. Hun gjør i tillegg et stort poeng av at bøker er mye billigere i USA enn i Norge.

Bibliotekavdelingen til AWC har et styre på 8 medlemmer, og de har etterhvert over 1600 bøker i sitt bibliotek som er å finne i et rom de leier hos American Lutheran Church. De har et lite budsjett for innkjøp av inbundne bøker og innkjøpene foretas etter forslag fra medlemmene i AWC som har ca 230 medlemmer.

- Medlemmene har svært forskjellig smak som utfyller hevrandre. De liker ulike typer skjønnlitteratur. Vi har til og med et medlem som er hektet på bøker om selvutvikling.

Jeg rusler videre i finværet med en bærepose stappfull av godbiter, bl.a. The Scarlet Letter og Wild Swans.


Del denne artikkelen på: