Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Leser og lider
I sommer leser og lider Syphilia Morgenstierne for deg. I protest mot en håpløs innkjøpsordning har hun påtatt seg å lese igjennom et utvalg av de bøkene som er blitt innkjøpt. Resultatet er blitt en av sommerens mest spennende føljetonger.
Av Bent Johan Mosfjell, 6. Juli 2006, kl. 9.46

Syphilia Morgenstierne lese og liderTidligere i vår ble den siste boken fra Fritt og vilt forkastet av innkjøpsordningen til Norsk Kulturråd. En av de beste av Kim Iseki holdt ikke mål litterært sett. Ifølge "juryen". Bokens utgiver er Syphilia Morgenstierne som ikke lar seg pille på nesen av de mektige innen litteratureliten. Hun er krystallklar på at boken holder mål og at det er snusk forbundet med innkjøpsordningen.

Dette har avfødt et nytt prosjekt. Og hvilket spennende sommerprosjekt det er. Hun leser og lider. Hun tar for seg de bøkene som faktisk er innkjøpt av Kulturrådet. Hun begynte på bokstaven A. Foreløpig er hun kommet bokstaven G og har en foreløpig dom klar.

- Bøkene er jevnt over dårligere enn jeg hadde trodd, forteller hun til Bokavisen.

Det legges ut en vurdering av en ny bok hver dag. Fra og med i dag linker Bokavisen til Syphilias anmeldelsene på vår liste over bokanmeldelser. For de tidligere publiserte vurderingene viser vi direkte til hjemmesiden til Sommerføljetongen 2006.

De fleste bøkene blir slaktet, naturlig nok. Det er imidlertid kvalitet blant bøkene, og det virker som om Syphilia leser med et åpent sinn. Vi er uansett imponert. Vi er ærlige når vi anmelder bøker, men vi velger nesten alltid bøker som vi tror er gode. Vi ønsker ikke å lese dårlige bøker. Det er litt av et prosjekt å gå løs på en stabel med bøker som man ikke gleder seg til. Idealist!

Bilde: P. H. Berrefjord


Del denne artikkelen på: