Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Fabelprosa
Fabelprosaens venner er en ny forening som skal være en ressurs for norsk fabelprosa. Sentrale forfattere innen kategorien er Bing og Bringsværd, Ingar Knutsen og Hans Erik Follestad, men det er bare toppen av isfjellet.
Av Bent Johan Mosfjell, 10. August 2006, kl. 20.04

Kjartan LindoeKjartan Lindøe presenterte foreningen i et eget foredrag på ShadowCon 11. Fabelprosa er en kombinasjon av science-fiction og fantasy. Jon Bing og Tor Åge Bringsværd introduserte begrepet i en artikkel i Vinduet i 1967. De to er for øvrig blant de sentrale fabelprosaforfatterne. Bing er teknokraten og Lindøe omtalte Bringsværd som mer ”new wave”.

De ønsker å være en portal for fabelprosa på nett. Etter hvert vil fabelprosa.no være en naturlig startside. Grunnet sykdom og reise er ikke denne klar ennå, det ligger en midlertidig side på http://fabelprosa.fandom.no/, men foreløpig er det lite der som virker. Den som venter får se.

- Ved å starte opp og presentere prosjektet før vi er helt ferdig, får vi de riktige incentiver til å arbeide med sidene, forteller Kjartan Lindøe til Bokavisen. Vi ønsker spesielt å være en ressursside for biblioteker og skoleelever som skriver oppgaver.

Av andre fabelprosaforfattere nevnte Lindøe spesielt Øyvind Myhre, Ingar Knudtsen, B. Andreas Bull-Hansen, Olav Havnes, Hans Fredrik Follestad, Sissel Chipman og Ruben Eliassen.


Del denne artikkelen på: