Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Ny bok om barnefordeling
Saksbehandlingsreglene i barnefordelingssaker ble i 2004 gjenstand for omfattende revisjon. Fagboklaget utgir nå boken Barnefordelingstvister som inneholder en gjennomgang av reglene og nyere rettspraksis på området.
Av Kari Hagen, 31. August 2006, kl. 12.21

Barnefordelingstvister

Gunn-Mari Kjølberg og Sigrid Redse Johansen

BarnefordelingstvisterBoken er en praktisk rettet fremstilling av utvalgte barnerettslige emner. Den tar for seg prosessen og de rettslige problemstillingene som er knyttet til barnefordelingstvister. Videre behandles begrepene foreldreansvar, fast bosted (daglig omsorg) og samvær. Boken omtaler også lovgivers vurderinger av spørsmålet om delt bosted (omsorg).

Boken passer for praktiserende jurister, advokater, dommere og andre som til daglig arbeider med disse spørsmålene, for eksempel ansatte ved familievernkontorene. Boken omfatter også sentrale deler av det som er læringskrav i valgfag barnerett blant annet ved Universitetet i Oslo.

Gunn-Mari Kjølberg er advokat og jobber i Kindem & Co i Oslo. Barnefordelingssaker utgjør en stor del av hennes portefølje.

Sigrid Redse Johansen er advokat og har tidligere jobbet som advokat i Kindem & Co. i Oslo. Hun er nå tilsatt ved Forsvarets stabsskole i Oslo


Del denne artikkelen på: