Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Oktober med spennende lyrikk
Oktober forlag lanserer to bøker med fasinerende lyrikk. Erling Indreeide, tidligere kjent for sine diktsamlinger, gjendiktninger og musikkdrama, er ute med boken Langrenn. Nyeste skudd på bokhimmelen er Ellen Grimsmo Foros som debuterer med boken Går det an.
Av Kari Hagen, 29. August 2006, kl. 16.58

Ellen Grimsmo Foros

GÅR DET AN

(debutant)

Går det an

Hva skulle du plukke, av korn fra naturen

som om det var jul og vi ikke kjente hverandres omfang

Skog og by blandes som i en støl utopi

Jeg bretter klærne i skapet kanskje jeg ikke trenger dem

har jo denne salva jeg kan smøre på meg

Jeg prøvde å bølge kroppen men kjente ikke hvor du var

spurte: er vi oppå hverandre nå? Kan jeg kysse deg, røre meg mot deg?


Ellen Grimsmo Foros (f. 1975) debuterer med denne diktsamlingen, som kjennetegnes av åpen undring og stor assosiasjonskraft. Med puls, rytme og sangbarhet skriver hun frem dikt som har stor sanselighet, bevegelighet og uro. Metaforer brukes på konkrete måter, slik at elementære betegnelser som dyr, by, skog og berg sirkulerer mellom diktene, og blir gitt skiftende betydning. Foros er fra Trondheim, men bor i Oslo.

Erling Indreeide

LANGRENN

Langrenn
LANGRENN famnar bredt og er prega av ein forfattar som med humor og stort alvor samanfører abstrakt kunnskap og konkret erfaring på nye og overraskande måtar. Erling Indreeide har skapt ein sjangarmessig bastard, ei essayistisk diktsamling med episk-narrative og filosoferande nivå, ei samling om politikk og kjærleik, som òg inneheld ein hyllest til langrenn.

Erling Indreeide (f. 1945) debuterte med diktsamlinga ”Trakter” i 1972, og har sidan gjeve ut seks diktsamlingar, eit musikkdrama, ei gjendikting, barneboka ”EPLEkosMOS”, samt ”Reiser seg og går” (1993) og ”Tann for auge” (2001) med sjangernemninga soger. I 2003 kom essayet ”Utdrag frå MISTRU DEN SOM IKKJE ER NOSTALGISK! med merknader Om det forgjorte”, og for den mottok han Melsomprisen.



Del denne artikkelen på: