Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Spennende bokslipp fra Humanist forlag
Årets høstliste fra Humanist forlag er svært variert, og inneholder kunnskap, alvor, inspirasjon og underholdning. Her presenteres noen smakebiter
Av Kari Hagen, 22. August 2006, kl. 15.41

Ninas reise
Ninas reise av Lena Einhorn
Jødiske Nina overlevde på mirakuløst vis gettoen i Warszawa. Datteren til Nina, Lena Einhorn, har skrevet morens dramatiske historie i Ninas reise. Boka vant Augustprisen i Sverige for Årets beste faktabok i 2005. Forfatteren kommer til Oslo i forbindelse med lanseringen i september

1983. Den kalde krigens høydepunkt
1983. Den kalde krigens høydepunkt av Rasmus Dahlberg
Rasmus Dahlberg tar oss med inn i maktens korridorerer i Washington og Kreml i 1983. Den kalde krigens høydepunkt. En spenningsdokumentar av klasse! Forfatteren kommer til Norge i forbindelse med lanseringen i oktober.

Åpent sinn eller høl i huet?
Åpent sinn eller høl i huet? av Dyrendal, Pettersen, Søderlind (red.)
Hvordan har det seg at Norges Røde Kors kurset personell i bruk av ønskekvister? Og fikk med seg Forsvaret? I artikkelsamlingen Åpent sinn eller høl i huet? tar Norges fremste skeptikere for seg temaer som spenner fra ønskekvister, alternativ medisin, Harry Potter og Holocaustbenektelse.

Å være tjetsjener
Å være tsjetsjener av Irina Stsjerbakova, Grigorij Sjvedov
For mange tsjetsjenske ungdommer er krig en del av hverdagen. I boka Å være tsjetsjener forteller barn og ungdommer om sine opplevelser og om hvordan det er å vokse opp i en konflikt.


Del denne artikkelen på: