Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Tålmodighet og utholdenhet
Da Elsie Dramstad ble syk, fikk hun en helt spesiell resept av legen sin: For å kunne leve med sykdommen, måtte hun være tålmodig og utholdende. Resultatet ble ei bok. Commentum forlag lanser resultatet
Av Kari Hagen, 21. August 2006, kl. 16.04

elsie dramstad.jpgForfatter Elsie Dramstad og kunstner Eli Årsvoll ble kjent med hverandre gjennom kor og andre aktiviteter i Gand menighet i Sandnes. Et godt og varig vennskap utviklet seg.

I 2002 ble Elsie syk, og to år etter fikk hun diagnosen ME (Myalgisk Encefalopati) – et kronisk utmattelsesyndrom. Resepten hun fikk av legespesialisten var at hun måtte være tålmodig og utholdende, og være sin egen lege. Disse to ordene ville ikke slippe taket hos Elsie, så hun fant frem skrifter fra Bibelen som hun noterte ned.

Elsie utfordret Eli til å male og gi uttrykk til skriftstedene, og for Eli ble en ny dør åpnet i hennes maleprosess. Med sine livserfaringer og ved å lese og reflektere over skriftstedene, fikk hun virkelig uttrykt seg gjennom sin personlige kunstnerstil.

- Vi fikk en tro og intuisjon om at livet ville oss noe, og vårt livssyn ga oss klarhet og ledelse skritt for skritt, sier Elsie Dramstad og Eli Årsvoll.
Gjennom et samarbeid i ett og et halvt år år ble boken "Tålmodighet og utholdenhet" resultatet. Det har vært en inspirerende og lærerik prosess, mener de to.
- Med denne boken ønsker vi og formidle villighet til å vente på at livet vil oss noe. Vi håper denne boken kan være til glede og inspirasjon for leserne, sier duoen


Del denne artikkelen på: