Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Bokutsalg på Norges tak
En høstdag på høyfjellet. Tunge skyer leker gjemsel med mektige fjell. Gult skjær over frodig sommer i passè. Et knippe mennesker med ett langt liv og mye glede. Meg, og en bokhandel, litt uventet.
Av Kari Hagen, 8. September 2006, kl. 10.22

I hjertet av Skarveheimen, ved foten av det mektige Hallingskarvet ligger Hermon Høyfjellssenter. Et imponerende verk skapt av to tomme hender og en arbeidsinnsats uten sidestykke.

Stedet omfavner alle. Turmål i Norges vakreste fjellterreng, lekepark, skytebane, kano og robåter. Sandvolley(!), tennis og sykkelbane. Klatrevegger og trampoliner. En ny by i den noe begrensede oppførelsen er også underveis. Skibyen, 300 meter fra Hallingskarvet skisenter og 500 meter fra Hallingskarvet fjellbad og Hermon Høyfjellssenter. Skistadion, sportsbutikk og pizzarestaurant gjør dette til alt du trenger. Nesten.

Fullkommenheten fant jeg.

Saddams hemmligheterStedet har sitt eget bokutsalg.

Stedets musiker, varme hender og store hjerte, Margrethe Berg, står for gode anbefalinger i et mangfold av utvalg. Etter vakker musikalsk opptreden, vitnesbyrd til ettertanke og hjertelig tilstedeværelse, var sceneskiftet gjort i løpet av et lite minutt. Bokhandleren var på plass.

90 minutter i himmelen

Utvalget på godt utnyttede kvm er imponerende. Mangfoldet er dekkende og atmosfæren myk og varm. Jeg tusler rundt en liten time før en velsmakene lunch og plukker med meg litt balsam for sjelen. Litt for meg og litt for mine.
En engasjert bokhandler og musiker gir gode anbefalinger og mye glede. Før du unner deg en litt anderledes bokopplevelse selv, gir jeg deg en god anbefaling: Atmosfæren må du reise å finne selv.


Del denne artikkelen på: