Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
UVÆR
Mandag lanserte Cappelen boken UVÆR. Værkatastrofer og tempraturrekorder preger året som gikk. Les Erik Kolstads fasinerende berettning rundt fenomenene.
Av Kari Hagen, 26. September 2006, kl. 5.15

UVÆR
Erik Kolstad

Erik Kolstad.jpg
Ny og aktuell bok om vær i ekstreme former

Hva er uvær, hvilke typer uvær har man rundt om i verden og hva er årsakene? Kan det norske uværet måle seg med uværet andre steder? Værforsker Erik Kolstad har latt seg fascinere av mekanismene som ligger bak dannelsen og utviklingen av vind- og nedbørsfulle lavtrykk, og de aller voldsomste stormene, tropiske orkaner og tordenstormer, er viet stor plass. Han forklarer også fenomen som frost, varme og tørke, som egentlig er en ekstrem mangel på vær.

2005 var året for de store værkatastrofene. Foruten å være det varmeste året globalt sett på minst 500 år, ble praktisk talt alle rekorder for tropiske orkaner slått i løpet av den hyperaktive sesongen på sommeren og høsten. De voldsomme naturkreftene er imponerende, men også farlige, og mange forskere mener vi vil få mer og verre uvær i nær fremtid.

Boken er rikt i illustrert

Søndag 24. september starter EKSTREMVÆRUKE i NRK, med en rekke programmer og aktiviteter. Erik Kolstad er en av programlederene.
Oversikten finner du på:

http://blog.nrk.no/ver/
http://www.nrk.no/ekstremver/
http:www.nrk.no/nyheter/ver/ekstremveruka/1.987223

Erik Kolstad
Erik Kolstad (f. 1974) er Forsker ved Bjerknessenteret for klimaforskning i Bergen, der han har skrevet en doktorgrad om ekstremvær i De nordiske hav. Han er spesielt fascinert av såkalte polare lavtrykk og arktiske fronter.


Del denne artikkelen på: